Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року з метою створення соціального простору, вільного від насильства.

З метою розвинення комунікативних вмінь без агресії,формування навиків відповідальної та безпечної поведінки, виховання толерантного ставлення до оточуючих у Бобринецькому коледжі ім.В.Порика БНАУ психологом Запірченко О.Л. було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: «Стоп насильство!». Участь у заході взяли студенти I-А відділення «ВППР» разом із куратором Мирненко А.О. та завідуючою відділення Матійко І.А.

Важливим напрямком попередження насильства як в сім’ї, так і в соціальному середовищі є просвіта та формування у громадян стійкого неприйняття насильства в будь-якій формі. З метою підвищення обізнаності здобувачів освіти з питань: що саме вважається насильством та як не стати жертвою насилля, у бібліотеці коледжу проходить тематична виставка «Насильству – НІ!», яку організували психолог Запірченко О.Л. та працівники бібліотеки – Іванченко Л.Б. і Хрипко В.О

Для привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім’ї, формування дбайливого ставлення до сімейних традицій, зміцнення інституту сім’ї, у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проводиться обласний фотоконкурс на тему: «Дитинство без насильства». У коледжі було проведено перший етап фотоконкурсу та обрано роботу переможця. Нею стала студентка І-А відділення «Землевпорядкування» Протасова Ангеліна. Сімейну світлину Ангеліни відправлено до Управління соціального захисту населення для участі у другому (районному) етапі. Бажаємо перемоги нашій студентці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up