Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого – пам’ятний для багатьох українців день. Це День Героїв Небесної Сотні, присвячений подвигу учасників Революції Гідності 2013-2014 рр. У цей день під час Євромайдану на Інститутській вулиці в Києві силові підрозділи режиму біглого президента України В. Януковича розстрілювали протестуючих. Всього за день число жертв досягло ста осіб.

День 20 лютого став переломним в ході подій Революції гідності.

В подальшому всіх протестуючих, які загинули під час Євромайдану і в період з 18 по 22 лютого, назвали «Небесною сотнею».

21 лютого 2014 офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників. В цей день на Майдані відбулося прощання із загиблими героями «Небесної сотні».

У цей день всі українці вшановують відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Студенти Бобринецького коледжу ім.В.Порика БНАУ  прийняли участь у тематичному заході, який відбувся у великій залі адміністративного приміщення, де згадали про подвиг загиблих героїв.

 

У бібліотеці коледжу була оформлена фотовиставка матеріалів, присвячена сьогоднішньому Дню.

У навчальному корпусі на перервах демонструвалися тематичні відеоролики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up