Виховуючи свою дитину, ти виховуєш себе.

— Василь Сухомлинський

Заходи до 100-річчя з дня народження В.О.Сухомлинського

Кількість дітей з особливими потребами, на жаль, збільшується. Постає запитання — хто і яким чином навчатиме таких дітей? Це “вибір без вибору”, адже необхідно визначити подальший шлях розпитку, режим і життєвий уклад своєї дитини та сім’ї. Адже від того, де знаходитиметься дитина більшу частину часу залежить рівень її подальшого розвитку. Саме тому, виходячи з інтересів цих родин, 1 жовтня 2010 року Міністерством освіти і науки України було затверджено Концепцію розвитку інклюзивної освіти.

Але тепер постала проблема перед учителями, до яких  прийшли незвичні школярі. Адже дитина з особливими освітніми потребами — це не просто учень, який не встигає у навчальній діяльності за відносно здоровими однолітками. Кожен із них – це окремий незвичний, ще не зовсім пізнаний світ.

Питання роботи з такими дітьми не раз піднімалося в педагогіці та психололгії.

Саме ця проблема зібрала кураторів коледжу на чергове засідання. Практикуючий психолог навчального закладу Запірченко О.Л. акцентувала увагу на порадах В.О.Сухомлинського в роботі  з питань адаптації «аномальних» дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up