Терпи, терпи — терпець тебе шліфує.

— Василь Стус

День Соборності України

         22 січня 2018 року  викладачем історії Голиком Р.А.  для студентів коледжу була проведена виховна година присвячена Дню Соборності України.

        День Соборності  відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
        Офіційно в Україні День соборності відзначався з 1999 року. З цієї нагоди в бібліотеці коледжу було організовано книжково-тематичну виставку «Під синьо-жовтим прапором свободи з’єднаємо великий наш народ». Працівники бібліотеки ознайомили студентів з історією виникнення дня Соборності, значення цього свята в житті українців. В ході перегляду виставки студенти  спілкувалися між собою та працівниками бібліотеки, порушуючи питання життя  людей в цей нелегкий для країни час. Метою виставки було  розширення кругозору студентів щодо виникнення та святкування Дня Соборності України, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу,пробудження інтересу до минулого, виховування почуття національної гідності, гордості за Батьківщину та народ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up