Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

“НІ – насиллю над жінками!”

      25 листопада 2023 року стартувала  щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

          Насильство щодо жінок становить кричуще порушення прав людини та загрожує благополуччю і здоров’ю жінки, а тому має бути викоренене як явище в короткостроковій перспективі. Навіть в умовах війни Україна демонструє своє прагнення покласти край насильству щодо жінок і домашньому насильству, ратифікувавши Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, більш відому як Стамбульська конвенція.

          В рамках акції практичним психологом коледжу Запірченко О. Л. зі здобувачами освіти групи 22А21, було проведено інформаційно-виховну бесіду на тему: “НІ – насиллю над жінками!”. Метою заходу було сприяти підвищенню обізнаності молоді щодо насильства в сім’ї та жорсткого поводження з жінками, формування свідомості їх щодо нетерпимого ставлення до насильства, створення соціального простору, вільного від насильства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up