Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю.

— Григорій Сковорода

Марафон «Вишивка – дзеркало нашої душі»

     Народна вишивка – це малюнок ниткою по тканині. Так просто можна сформувати основну суть цього виду рукоділля. Але це захоплююче і дуже цікаве заняття. Народна вишивка є одним з кращих видів української творчості. Наше завдання – передавати це живе іскристе диво з покоління в покоління.

    З 15 по 18 травня у нашому коледжі проходив марафон «Вишивка – дзеркало нашої душі». Організували та провели його, присвятивши Дню вишиванки, викладачі закладу освіти, молоді талановиті майстрині – Брошеван Тетяна та Чичирко Яна. Учасниками марафону були члени студентського парламенту та Євроклубу закладу освіти «Мотивуюча нація». Першого дня учасники відвідала КЗ “Бобринецький міський краєзнавчий музей ім. М. Смоленчука” та ознайомилися з історією української вишивки та орнаментами нашого регіону.

  16 травня відбулася творча зустріч із сучасними майстринями української вишивки. Вишивальниця Ольга Черненко розповіла про свій творчий шлях, розкрила всі тонкощі та лайфхаки створення неперевершеної вишивки картин. Досвідом створення весільних рушників та їх сакральним значенням поділилася Яна Чичирко. Милі серцю ікони, одяг та картини, вишиті бісером, продемонструвала Олена Куліш.

         17 травня пройшов майстер-клас по вишивці хрестиком, під час якого панувала дружня атмосфера та щире спілкування. Учасники здобули навички вишивання хрестиком та виготовили обереги у вигляді трипільської Берегині, яка символізує материнську силу жінки. Готові обереги передадуть воїнам, які захищають нашу Україну.

      Завершився марафон святковою фотосесією викладачів та студентів у вишиванках та онлайн-виставкою робіт сучасних майстринь Бобринеччини.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up