За шмат гнилої ковбаси у вас хоч матір попроси, то оддасте.

— Тарас Шевченко

День рідної мови

       Як стверджував  український письменник Панас Мирний: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає й своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почуття». Саме завдяки мові ми об’єдналися в один народ, в одну націю.  Міжнародний день рідної мови – це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році, а починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.

        Із метою поглиблення знань студентів із історії української мови, прищеплення любові до рідного слова та виховання патріотизму, наш заклад освіти приєднався до відзначення Міжнародного дня рідної мови. Викладач української мови та літератури Чорна С.М. провела батл для викладачів “Рідна мова – це мова….”  та флешмоб для студентів ІІ-А ВППР “Я подолаю тебе, враже , рідним словом…”.

       

           Викладач зарубіжної літератури Смоляр Я.М. провела  для студентів І-А З/В вікторину “Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть…”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up