Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

Україна – демократична країна

    15 вересня 2021 року  у коледжі відбулася інформаційно-виховна зустріч,  приурочена Міжнародному Дню демократії. Студентський парламент, як орган молодіжного самоврядування, має знати особливості співпраці з адміністрацією коледжу та структурними підрозділами; керуватися демократичними принципами і застосовувати їх у роботі та подальшому житті.

      Метою заходу було: розкрити для студентського самоврядування суть демократії, її принципи, висвітлити особливості демократичного режиму в нашій країні.

    Викладач Щіченко В.О. провів студентів по історичних сходинках розвитку демократії та висвітлив питання про індикатори та складові рейтингу, що характеризують демократичний лад  у світі. Координаторка студентського руху, викладачка Чичирко Я.М. повідомила про започаткування Дня демократії, про статус Міжнародного свята. Наставниця молодіжного самоврядування у коледжі Бадиця С.Л. навела яскраві приклади прояву демократичних принципів у студентському житті.

  Під час спілкування викладачі спонукали студентів до критичного мислення, розглядаючи риторичне питання: Україна – це демократична країна? Активісти отримали випереджальне завдання: детально ознайомитися із першими статтями Конституції України. Обговорення було активним і цілеспрямованим, про складові, що відображають перехідний період демократичного ладу в Україні, про  характерні риси, що стають ШЛЯХОМ, яким рухається наша держава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up