Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

Атестація педагогічних працівників

    Атестація педагогічних працівників — це важливий етап діяльності закладу освіти. Вона підвищує статус педагогічної професії, стимулює діяльність педагога до поповнення свого досвіду, допомагає визначити кращих педпрацівників. Отже, з упевненістю можна стверджувати, що атестація — це підсумок професійної майстерності педагога, демонстрація його найкращих професійних умінь.

     Атестація проводиться відповідно до вимог Типового положення № 930. У цьому році, а саме – 24 березня, педагогічні працівники нашого коледжу атестувалися в черговому порядку за виключенням декількох викладачів. Щоб правильно її організувати та провести, атестаційна комісія Бобринецького АФК ім.В.Пориа БНАУ (в складі 7 осіб) визначила покроковий алгоритм її проведення. До 20 жовтня були затверджені списки педагогічних працівників (в кількості 21 особи), які атестувалися в 2021 році. До 1 березня директором коледжу були сформовані характеристики. До 15 березня члени атестаційної комісії вивчали педагогічну діяльність працівників.

     Слід зазначити, що щорічне підвищення кваліфікації, як необхідної умови для атестації, пройшли всі працівники. Це наступні види та форми підвищення кваліфікації: навчання за освітньою програмою; стажування; участь у сертифікаційних програмах, тренінгах, семінарах, семінарах-практикумах, семінарах-нарадах, семінарах-тренінгах, вебінарах, майстер-класах тощо. Підготовка до проведення атестації та робота атестаційної комісії проходила згідно затвердженого плану з дотриманням необхідних норм і правил.

     За результатами атестації: викладачам Виннику О.В. та Музиці В.В. присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії»; викладачам: Брошеван Т.В., Бурякову І.В., Глібенку Г.А., Голику Р.А., Іванченку С.Г., Ланчуковській О.А., Неклесі Н.В., Протасовій І.М., Чемерису Ю.Л., Чичирко Я.М. підтверджено відповідність раніше присвоєної кваліфікаційної категорії «спеціаліст першої категорії»; Іванченко Л.Б. відповідає займаній посаді завідувача бібліотеки; сформовано клопотання щодо атестації педагогічних працівників атестаційною комісією ІІІ рівня департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up