Терпи, терпи — терпець тебе шліфує.

— Василь Стус

Вітаємо з ювілеєм!

Сьогодні свій прекрасний, мудрий та зоряний ювілей відзначає видатна українська поетеса Ліна Костенко. На поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як «голос народу». Якими мають бути слова, що могли б охарактеризувати цей феномен української культури адекватно його значенню і силі! Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а у всього людства.

Поетичне слово Ліни Костенко пророче, наповнене філософською глибиною, високою духовністю, розфарбоване всіма барвами веселки. Воно збагачує читача інтелектуально, звеличує душу й серце благородними, шляхетними почуттями, чарує несказаною красою слова. Говорити про її поезію – означає говорити про святість душі людини, її гідність, про ідеали добра, істини й краси, про нездоланність правди і необхідність боротьби за неї.

Вітаємо Ліну Василівну з 90-річним ювілеєм! Бажаємо поетесі творчих успіхів, наснаги і нових мистецьких звершень. Нам з гордістю хочеться сказати: «Ми раді бути вашими сучасниками!»

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up