Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

День пам’яті жертв голодоморів

«Ні труни, ні хрестів

І ні тризни!

Прямо в яму,

На віки-віків!

Чорна сповідь

Моєї Вітчизни

І її затамований гнів»

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться у нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.

З 22 по 27 листопада в читальному залі бібліотеки коледжу експонується  книжкова виставка-пам’ять «Голодомор: почути через мовчання». На виставці представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

Напередодні пам’ятного дня вихователь гуртожитку Тихопій П. зібрав його мешканців на вечір вшанування жертв голодомору «Запали свічку пам’яті». На зустріч зі студентами було запрошено нашого колишнього викладача, історика-краєзнавця Лашкула Г.О.

Георгій Олексійович розповів як розвивалися події тих страшних часів на території нашого краю, розкрив ретроспективу милого та провів паралель із сучасністю. Діти були вражені від почутого, цікавились фактами, висловлювали свої думки, адже це нікого не може залишити байдужим.

Хочеться вірити, що ми виховуємо покоління порядних людей, патріотів, які не  забудуть про трагічну історію свого народу, а головне – не допустять такого повторення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up