Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

Протидія булінгу

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого кожен із нас не просто знає, а в більшості випадків стикався з цим явищем у дитинстві.

Термін “булінг” пояснюють як агресивну поведінку щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження.

Булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються.

Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у закладі освіти, але й протягом усього їх подальшого життя.

Починати вирішувати проблему насилля в закладі освіти необхідно з донесення необхідної інформації. Саме з метою проінформувати студентів І-ІІ курсів про відповідальність за прояви агресії та за умовчування фактів про боулінг, а також про способи самозахисту та місця звернення про допомогу, в коледж завітали  начальник Бобринецького бюро правової допомоги Ніколаєнко Д.В. та завідуюча відділом обслуговування Бобринецької районної бібліотеки для дорослих Хабарова Л.М. Гостями було запропоновано перегляд повчального відеоролику про булінг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up