Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

Обережно! Кібербулінг!

    Безпечне і здорове освітнє середовище є сукупністю умов у закладі освіти, що унеможливлюють заподіяння учасникам освітнього процесу фізичної, майнової та/ або моральної шкоди, зокрема внаслідок недотримання вимог законодавства щодо кібербезпеки, захисту персональних даних, шляхом фізичного та/ або психологічного насильства, експлуатації, дискримінації за будь-якою ознакою, приниження честі, гідності, ділової репутації (булінг (цькування), поширення неправдивих відомостей тощо), пропаганди та/ або агітації, у тому числі з використанням кіберпростору.

     

      У рамках акції «16 днів проти насилля» викладачем інформатики Брошеван Т.В. та практичним психологом Запірченко О.Л. було проведено тренінгове заняття зі здобувачами освіти других курсів на тему: «Обережно! Кібербулінг!». Метою заходу було: повідомлення про можливі шахрайські схеми та методи захисту особистої інформації від зловмисників.

      Обговорили про ще одну важливу небезпеку в інтернеті – це торгівля людьми та потрапляння в рабство. На закріплення матеріалу студенти отримали буклети з даної тематики та пройшли цікавий вебквест «Світ без насильства». Молодь отримала алгоритм дій та куди можна звернутися, якщо стали жертвою кібербулінгу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up