Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

День пам’яті Героїв Небесної сотні

          Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, одним із яких була гідність. 

   …Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символ Свободи. Саме тому Революцію Гідності, як і протестний рух 2004 року, і Революцію на граніті, можна вважати продовженням Української революції та визвольних змагань часів Другої світової війни. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності.

         Ніхто не в праві забути морозні дні 2013 – 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті.

Небесна Сотня – то в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
Віднині тихим співом заспокой
Ти, земле рідная, свою дитину.
Іх в мирі, Господи, прийми до себе
І шлях високий Боже, освяти.
За чисті душі, що злетіли в небо,
Небесній Сотні шана й молитви.

         Працівники бібліотеки коледжу підготували інформаційний куточок, присвячений подіям зими 2013-2014 рр. Викладач Щіченко В.О. провів для студентів І курсу тематичну зустріч, на якій обговорили причини Революції Гідності, її учасників, головні події та наслідки, згадали про Героїв Небесної сотні, окремо нашого земляка – Віктора Чміленка.

     18-го лютого для мешканців гуртожитку коледжу вихователь Тихопій П.  провів виховну годину на тему: “Герої не вмирають”. Ведучі заходу – студенти нашого коледжу Супрун Богдан та Пустовойченко Олександр розповіли про життя Віктора Чміленка. Після чого присутні переглянули документальний кінофільм “Чміль”.

Також для здобувачів освіти в навчальному корпусі демонструвався документальний фільм про події того часу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up