За шмат гнилої ковбаси у вас хоч матір попроси, то оддасте.

— Тарас Шевченко

Міжнародний день толерантності

 

        16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності, яка серед іншого підтверджує, що толерантність є не поступкою, а розумінням мультикультурності нашого світу, проявом поваги та терпимості. Всі люди за своєю природою різні, але рівні у правах.

    Саме з метою формування у студнтів загальнолюдських моральних цінностй у коледжі було проведено низку виховних заходів. На засіданні циклової комісії кураторів академічних груп та практичної психології викладачі коледжу та куратори з багаторічним стажем Отян Ю.С та Пальок Г.В поділилися досвідом та запропонували свої варіанти проведення виховної години до Дня толерантності.

 

   

     Головною метою було: донести до здобувачів освіти, що відмінності підкреслюють нашу унікальність, оскільки всі ми відрізняємося за рівнем доходів, захопленнями, зовнішністю, характером, політичними поглядами, уподобаннями в їжі або у виборі друзів. І це – нормально, це і є світ, у якому ми живемо, подобається нам це чи ні. Об’єднує нас причетність до єдиного суспільства, тому толерантність є необхідною рисою, яка допомагає таким різним людям мирно співіснувати.

      Практичний психолог Запірченко О.Л. запропонувала до використання у роботі куратора тренінгову вправу, яка дає можливість  стимулювати уяву здобувачів освіти у пошуках власного розуміння толерантності; сформувати у студнтів чітке уявлення про толерантність; розвивати навички спілкування з іншими людьми, взаємодії з ними на основі співчуття, співрозуміння, доброзичливості.

         Для студентів III-Б курсу відділення ВППР куратором Чичирко Я.М. було проведено виховну годину з елементами тренінгу на тему: «Толерантність – крок до розуміння індивідуальності кожної особистості».  Студенти нагадали поняття та ознаки толерантності, кожен визначив свій рівень терпимості. Виконали вправи, які сприяли прийняттю цінностей кожної людини та усвідомили індивідуальні особливості один одного. Змогли відчути як змінюються почуття людини в ситуації тиску та підтримки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up