Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю.

— Григорій Сковорода

Шевченківські дні

     

        Тарас Шевченко — це не минуле, Тарас Шевченко — це сьогодення.  Він важливий і для тих, хто живе тепер, і для молодих, хто тільки починає своє життя, і для старших, і для всіх тих, хто хоч якось асоціює себе з Україною. В день народження Кобзаря у ВСП “Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. В. Порика” було проведено низку цікавих заходів.

      Для студентів спеціальності “Агрономія ” викладач української мови та літератури Чорна С.М. провела  інформаційну годину на тему: “Шевченко і сучасність”.

 

     Незвичним для нашого закладу освіти став “візит” пророка українського народу. Було цікаво! Бо потім Кобзар пішов мандрувати містечком. Він цікавився життям бобринчан, захоплювався нашими жіночками, моніторив ціни на хліб та дякував мужнім захисникам!

 

      Нині, у воєнний час, Шевченківські читання стали гаслом, піднесенням бойового духу наших славних воїнів, а також українців, які стали на захист Вітчизни. Викладач англійської мови Дромашо Г. М. провів конкурс читців “Як звучить Тарас Шевченко мовами світу”, де здобувачі освіти декламували вірші на англійській мові. Артистичним виступом вразила Голуб Анна, яка проникливо декламувала вірш “Садок вишневий коло хати” англійською мовою, Христенко Павло та Пилипенко Вадим. Із задоволенням молодь вирішувала кросворд та тестові завдання. Студенти ІІІ курсу відділення “Виробництво і переробка продукції рослинництва” доторкнулися до творчості Т. Г. Шевченка, підготувавши повідомлення про Великого Кобзаря на англійській мові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up