Терпи, терпи — терпець тебе шліфує.

— Василь Стус

Навчально-польові збори

 

У ході навчально-польових зборів під професійним керівництвом військових 3-ого Окремого Полку Спеціального Призначення імені князя Святослава Хороброго наші студенти у триденний термін закріплювали на практиці знання, уміння та навички, здобуті на заняттях по захисту Вітчизни.

Заплановані та проведені заходи включали в себе: стройовий огляд, стройове злагодження підрозділу, тактичну підготовку,вогневу підготовку, надання первинної медичної допомоги убойових умовах та військову топографію. Студенти тренувалися у виконанні стройових прийомів, навчалися діям підрозділу у різних умовах тактичної обстановки та діям дозорних під час огляду місцевості та місцевих предметів, діям солдата у бою, прийомам і правилам виконання способів пересування солдата на полі бою, діям у пішому порядку, вимогам до вибору місця ведення вогню і спостереження за противником, прийомам і правилам обладнання та маскування окопу для стрільби лежачи, способам ведення розвідки, вивчення місцевості тощо


Протягом зборів студенти навчалися діям солдата у бою у складі стрілецького взводу під час наступу, похідному і бойовому порядку стрілецького взводу, діям під час маршу та переходу до наступу, висуванню на рубіж атаки, здійсненнюатаки з подоланням перешкод, знищенню противника на передньому краї, подоланню ділянки місцевості з радіоактивним зараженням, дезактивації зброї та виконанню часткової санітарної обробки. Також відпрацьовувалися дії стрілецького взводу в різних тактичних ситуаціях під впливом дій противника, дії солдата в обороні та заняття вогневої позиції.

У останній день зборів на стрільбищі Бобринецького району викладачі разом зі студентами мали можливість попрактикуватись з вогневої підготовки (вправи початкових стрільб з автомата Калашникова, кулемета Калашникова, та пістолета Макарова).

Адміністрація, педагогічний колектив та студенти Бобринецького коледжу ім. В.Порика БНАУ висловлюють слова подяки військовим 3-ого Окремого Полку Спеціального Призначення імені князя Святослава Хороброго за професійний підхід до своєї справи, комісару Бобринецького районного військового комісаріату, підполковнику Капітоненку М.П. за допомогу в організації навчально-польових зборів та депутату Бобринецької районної ради, голові СФГ «Булгаківське» Німенку С. І. за спонсорську допомогу. Разом із Вами ми робимо корисну справу для нашої молоді! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up