Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

Заходи до 100-річчя з дня народження В.О.Сухомлинського

Родина є основою держави. Родина, рід, родовід, народ – поняття, що розкривають моральну й духовну сутність, природну послідовність основних етапів формування людини. Від роду до народу, нації – такий природний шлях розвитку кожної дитини, формування її національної свідомості й громадянської зрілості.

      Родинне виховання – перша природна і постійно діюча ланка виховання. Без докорінного поліпшення родинного виховання не можна домогтися значних змін у подальшому громадянському вихованні підростаючого покоління. В.О.Сухомлинський вважав, що Батьківщина починається із сім’ї, що найважливіші риси якості особистості зароджуються в сімейному вихованні, що діти — продовження не тільки нашого роду, а й нашого соціального ладу, наших завоювань і благородних намірів.

Циклова комісія агротехнічних дисциплін зібралася на методичні посиденьки на тему: «Василь Сухомлинський про родинне виховання». Викладачі підготували виступи про  сімейне виховання в педагогічній спадщині Василя Олександровича Сухомлинського, про його «батьківську педагогіку» та поради про те, як діти  повинні ставитись до батьків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up