За шмат гнилої ковбаси у вас хоч матір попроси, то оддасте.

— Тарас Шевченко

Річниця трагедії Бабиного Яру

      Сьогодні вся Україна вшановує пам’ять жертв Бабиного Яру. Упродовж двох днів, 29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими цивільного населення.

     Через 81 рік після трагедії Бабиного Яру ми спостерігаємо не менш страшні речі, живими свідками яких ми є. Понад 30 тисяч осіб стали жертвами злочинів нацистського режиму в перші дні розстрілів. Знову земля України полита кров’ю представників усіх національностей, які проживають у нашій країні. Для нацистської Орди, що прийшла цього разу зі сходу, не важливі твої антропометричні дані. Їм важливо, що в тебе в голові та в душі. Їхня мета – геноцид інакомислення, свободи, чесності та гідності. Їхня мета – знищення української нації, яка поєднує в собі всіх жителів нашої країни, незалежно від їх віросповідання.

     Для студентів відділення спеціальності «Агрономія» була організована історико-патріотична година на тему: “Бабин Яр: історія, пам’ять і сучасний світ” зі співробітником Бобринецького міського краєзнавчого музею ім. М.Смоленчука Андрієм Чемерисом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up