Терпи, терпи — терпець тебе шліфує.

— Василь Стус

Міжнародний день демократії

Сьогодні 15 вересня в усьому світі відзначається міжнародний день ДЕМОКРАТІЇ Про демократію писали Арістотель і Платон Монтескє і Джон Локк Руссо і Роб… | Fro

      Міжнародний день демократії встановлений Генеральною асамблеєю ООН 8 листопада 2007 року на 46-му пленарному засіданні. Вперше він відзначався 15 вересня 2008 року. Ця дата приурочена до 20-ї річниці першої міжнародної конференції нових та відновлених демократій. У цей день зазвичай проводяться різні просвітницькі заходи — лекції, семінари, круглі столи.

     Наш заклад освіти теж відзначив Міжнародний день демократії. Викладачі коледжу – Чичирко Я.М. та Щіченко В.О. підготували та провели для студентів перших курсів цікаве заняття, присвячене цьому дню. Здобувачі освіти разом намагалися зрозуміти та сформувати поняття «демократія». Для більшості з них демократія асоціюється зі свободою слова та вибору, правом і відповідальністю перед суспільством. Визначили основні ознаки сучасної демократії, їх значення та цінність. Молодь підтримує думку, що рівність прав не в тому, що всі ними користуються, а в тому, що вони всім надані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up