Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю.

— Григорій Сковорода

Міжнародний день рідної мови

       Як стверджував відомий український письменник Панас Мирний, «найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає й своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почуття». Саме завдяки мові ми об’єдналися в один народ, в одну націю. 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році, а починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.

      Святкування цієї дати відбулося й у нашому закладі освіти. До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася викладачі української мови та літератури разом зі студентами І – ІІ курсів. Отож, із метою поглиблення знань студентів із історії української мови, прищеплення любові до рідного слова та виховання патріотизму були проведені наступні заходи.

Викладачем Чорною С.М. організовано тематичну виставку і конкурс газет, присвячених Міжнародному дню рідної мови та проведено годину спілкування на тему: “На все впливає мови чистота”, де студенти досліджували роль суржика у сучасному суспільстві.

Методистом Смоляр Я.М. проведено мовну вікторину “Я знаю рідну мову” та разом зі студентамо виготовлено лепбук “День рідної мови”.

 

Культорганізатором Бадицею С.Л. проведено поетичний фестиваль “Яке прекрасне рідне слово! Воно — не світ, а всі світи…”, на якому студенти виразно читали вірші відомих українських поетів про мову та дізналися про історію свята. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up