За шмат гнилої ковбаси у вас хоч матір попроси, то оддасте.

— Тарас Шевченко

День відповідальності

     Члени студентського парламенту нашого закладу освіти зібралися на позачергову зустріч, щоб познайомитися з ім’ям видатного українця Богдана Гаврилишина. 7 років тому, у революційному для Української держави 2014 році, працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки, Богдан Гаврилишин написав 15 ефективних пунктів для здорового й успішного майбутнього людства − «Декларацію відповідальності людини». Автор напрацював 15 універсальних кроків для становлення особистості відповідальної людини, роль якої в розвитку свідомого громадянського суспільства вимірюється наполегливим самовдосконаленням, повагою до ближніх, підтримкою сім’ї, любов’ю до навколишнього середовища, зусиллями й прагненнями зберегти культурні надбання країни й людства та щирою взаємодією зі світом. Богдан Гаврилишин пропонує нам усвідомити власну значущість шляхом здобуття кожної з цих 15 сходинок.

   

   Студенти дізналися, що цьогоріч українці вперше відзначатимуть Всеукраїнський День відповідальності людини, водночас вшановуючи пам’ять видатної особистості, автора «Декларації відповідальності людини» Богдана Дмитровича Гаврилишина. Згідно з Постановою Верховної Ради № 5286 від 16 липня 2021 року в Україні щорічно 19 жовтня відзначатимуть Всеукраїнський День відповідальності людини.

     Активісти самоврядування запропонували  флешмоб у соціальних мережах під назвою «Мій відповідальний друг/подруга». Використовуючи хештег #відповідальність студенти відмічають три імені друзів, які, на їхню думку, є відповідальними. Естафета має обєднати  найбільшу кількість  людей у чистих намірах – порадіти за тих, хто є прикладом відповідальність на всіх рівнях життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up