Виховуючи свою дитину, ти виховуєш себе.

— Василь Сухомлинський

28 квітня – Всесвітній День джинсів

        Заходи та акції до Дня деніму (Дня джинсів) проводяться в останню середу квітня. Вперше він виник у 1999 році в США в знак підтримки протестів жінок італійського парламенту проти рішення Верховного суду Італії у справі 1992 року про зґвалтування. Мільйони людей по всьому світу одягають в цей день джинси з певною метою – підтримати постраждалих і поширити знання про всі форми сексуального насильства і методи протидії їм. 

       Ця кампанія почалася після резонансної постанови Верховного суду Італії в 1998 році по справі 1992 року, коли вирок за згвалтування був скасований, оскільки судді вважали, що, тому що жертва була одягнена в обтягуючі джинси, вона, можливо, допомогла ґвалтівнику їх зняти, і тим самим дала свою згоду на цей акт. Наступного дня жінки в італійському парламенті прийшли на роботу в джинсах в знак солідарності з жертвою. Вони тримали в руках плакати з написом «Джинси: алібі для згвалтування». 

     З тих пір носіння джинсів в День деніму стало символом протесту проти хибних поглядів на сексуальні домагання, наруги, напади і згвалтування. Бобринецький аграрний фаховий коледж ім.В.Порика БНАУ долучився до підтримки акції цього дня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up