Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

Всеукраїнський День психолога

             

 

   Щороку 23 квітня в Україні святкують своє професійне свято психологи. Всеукраїнський День психолога почали відзначати з 2004 року. Психолог – це фахівець, який опікується здоров’ям людини, а тому мусить весь час вчитись, знайомитись з новими методиками та дослідженнями у своїй професії. Вони працюють в освітніх, медичних, науково-дослідних закладах, не можуть обійтись без психологів соціальні служби, правоохоронні органи, служби з подолання наслідків надзвичайних ситуацій. Широко застосовуються психологічні знання у сфері реклами та спорту, у засобах масової інформації.

     Поряд з науковою психологією розвиваються і неакадемічні напрями. Одним із таких є Кокологія (від японського «kokoro» – «душа», «внутрішній світ»), засновниками якого є професор Ісаму Сайто і Тадахіко Нагао. Напрямок базується на проективних методиках, які стимулюють уяву, змушують доповнювати візуально або логічно будь-яку картину та допомагають зрозуміти свій внутрішній світ.

     Практичний психолог коледжу Запірченко О.Л. провела для студентів І курсу заняття з елементами тренінгу “Малюємо внутрішній світ”. На занятті здобувачі освіти ознайомилися з напрямком “Кокологія”, взяли активну участь у психологічних іграх, проаналізували, наскільки цей напрям психології є дієвим та чи допомагає їм зрозуміти свій внутрішній світ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up