Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

День безпечного Інтернету

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету. Тема цього дня: «Разом для найкращого Інтернету», яка надихає всіх приєднуватися до руху та використовувати найкращий потенціал Інтернету для об’єднання людей.

Студенти нашого коледжу  долучилися до заходів, що проходять у всьому світі. Викладач інформатики та комп’ютеризації  Брошеван Тетяна Віталіївна, провела разом із студентами круглий стіл на тему: «Безпечний Інтернет».

Метою заходу було: дослідити позитивні і негативні сторони Інтернету, засвоїти правила безпечної роботи в мережі, виховувати інформаційну культуру, визначити Інтернет- залежність, 

Підсумком заняття була  вправа  «Валіза». На початку вправи кожний учасник отримує стікер та закінчує фразу „Я сьогодні зрозумів …”. Кожному учаснику пропонувалося розподілити «знання і навички, що вони отримали на тренінгу», за принципом:

  • якщо ви не отримали ніякої цінної для себе інформації або вам було нецікаво – стікер «відправляють» до корзини для сміття;
  • якщо є нові знання, але їх треба ще раз «прокрутити» – до пральної машини;
  • якщо отримані знання нові та корисні – до валізи, щоб забрати з собою та втілювати в життя.

Викладач Чичирко Я.М. провела бесіду зі студентським парламентом, старостами груп різних курсів та ознайомила їх із ліфлетом «А з чим ти стикаєшся в Інтернеті?». Нагадала основні правила безпечної роботи в інтернеті, про які варто не забувати молоді і всім користувачам.
В ході обговорення всі разом узагальнили правила і рекомендації, визначили позитивні та негативні сторони щодо роботи в мережі інтернет. Студенти висловили свою думку щодо ситуацій, які можуть виникнути, якщо не вміти правильно його використовувати.
Старости груп всю інформацію передали іншим студентам, з якими почали жваво обговорювати актуальну тему. Ліфлет у вигляді плакатів розміщено у студентських куточках кожної навчальної групи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up