Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

Радіодиктант – 2019

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  – це унікальна подія, яка відбувається у нашій країні до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Національнарадіокомпанія України започаткувала акцію ще 2000-го року. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре вони знають мову.

За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Не залишилися байдужими до цієї акції  студенти та викладачі нашого коледжу. 8 листопада об 11 годині ранку вони взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.Кожен охочий написав диктант просто біля телевізору під диктовку фахівця. Далі можна дочекатися, поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі та перевірити власноруч. Можна надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо.

Популярність радіодиктанту щороку зростає.  І найголовніше в ньому – це не перевірка знань, а важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up