Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю.

— Григорій Сковорода

Стор-корупція!

 

У рамках просвітницької роботи щодо правового виховання студентів, у Бобринецькомуколеджі ім. В.Порика БНАУ 29 травня 2019 р. викладачем правових дисциплін Щіченком В.О. була проведена інформаційно-виховна година «Стоп – корупція!» До відома студентів було доведено, що створення ефективної системи протидії корупції визнано одним із чільних національних пріоритетів.

Мета заходу: формування правової свідомості та культури студентів  закладу освіти, подолання правового нігілізму, стимулювання правової поведінки у студентів та нетерпимого ставлення до корупції як явища.

Студенти отримали інформацію про існування міжнародного досвіду успішної протидії корупції, що включає чітке регламентування дій та етичних стандартів посадових осіб і відповідальність за їх порушення; відкритість влади, прозорість і зрозумілість процедур прийняття державних рішень; дієві механізми контролю за діяльністю державних органів з боку громадянського суспільства (громадські організації, професійні спілки, недержавні ЗМІ); свободу слова та незалежність ЗМІ тощо.

Було наголошено, що корупцію неможливо подолати без участі молоді. Невдовзі сьогоднішні студенти займатимуть відповідальні посади в державних структурах, відіграватимуть значну роль в економічному й громадському житті нашого суспільства. Саме цим викликана необхідність виховання у студентській молоді негативного ставлення до корупції й будь-яких її проявів, подолання схильності до корупційної поведінки, формування обізнаності в способах протидії корупції.

У ході бесіди студенти були поінформовані про адміністративну та кримінальну відповідальність за корупційні дії, моделювалися та розв’язувалися ситуації, наводилися цікаві факти сьогодення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up