Виховуючи свою дитину, ти виховуєш себе.

— Василь Сухомлинський

Вивчаємо кооперативний рух на Боборинеччині

26 березня викладачі циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін вивчали розвиток кооперативного руху на Бобринеччині.

Обслуговуючі кооперативи створюються для надання сільськогосподарським  товаровиробникам послуг, пов’язаних з виконанням їх основної функції – виробництва сільськогосподарської продукції. Такими послугами можуть бути: заготівля і реалізація продукції, її переробка, матеріально – технічне постачання, технологічні послуги.

Викладачі Піднебесна І.П. та Матійко І.А., приймали участь в роботі зібрання членів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Зерно – БУНК», що функціонує в нашому районі та об’єднує 22 аграрних формування, що є членами кооперативу.

За звітом виконавчого директора розглянули питання ефективної діяльності кооперативу «Зерно-БУНК» та  затвердили: річний фінансовий звіт, використання коштів кооперативу і розподіл доходу.

8 аграрних формувань району та області (невеликі агроформування, що спеціалізуються на виробництві продукції рослинництва) виявили бажання вступити до кооперативу СОК «Зерно–БУНК».

Майно кооперативу формується в основному за рахунок грошових і матеріальних внесків його членів та доходів, одержаних від господарської діяльності. Величина індивідуального паю кожного члена кооперативу залежить від його участі  в господарській діяльності підприємства. Порядок та розміри поповнення і повернення пайових внесків членів кооперативу визначаються його Статутом. Фінансова підтримка кооперативу «Зерно-БУНК» здійснюється за допомогою грантових коштів з Канади.

Сільськогосподарська кооперація обслуговує членів кооперативу на засадах взаємодопомоги та економічного співробітництва, що забезпечує зростання економічної ефективності діяльності аграрних формувань – членів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Зерно-БУНК»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up