Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю.

— Григорій Сковорода

Виробничі екскурсії

Велике значення у формуванні вмінь і навичок у студентів відіграють заняття на виробництві. Є таке прислів’я: «Краще один раз побачити, ніж сто раз почути». Адже побачене на власні очі завжди корисніше «сухої теорії».

Дисципліна «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва» – одна з небагатьох, з якої, згідно робочої навчальної програми, заплановано проведення занять на виробництві у формі екскурсій.

Виробничі екскурсії – одна з найважливіших і численних форм навчально – виховного процесу. Вони мають велике освітнє і виховне значення, так як служать формою наочного ознайомлення студентів із технікою та технологією, організацією виробництва, умовами праці тощо.

21 березня 2019 року студентам IV курсу груп «А» і «Б» відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва» випала можливість відвідати ПП АФ «Славутич» і хлібозавод. Екскурсії були організовані викладачем Залуженко В.І.

Першим пунктом екскурсії став ПП АФ «Славутич». Під час проведення екскурсії студенти ознайомилися з завданнями та потужностями агрофірми, технологією очищення та зберігання зерна, технологією виробництва гречаної крупи та роботою виробничо-технологічної лабораторії, її обладнанням і методикою визначення якості зерна.

Другою екскурсією для став Бобринецький хлібозавод. На підприємстві студентів ознайомили з процесом виробництва хлібобулочної продукції. Студенти відстежили процес виготовлення хліба, починаючи від підготовки сировини, приготування і обробки тіста до випікання, охолодження і зберігання. Вони ознайомилися з виробничими цехами, наявним сучасним обладнанням заводу, задавали багато питань.

Екскурсії вийшли пізнавальними та цікавими. Адже вони дали можливість студентам побачити наживо як працюють підприємства з виробництва хліба та технології зберігання зерна.

Більшість вражень отриманих студентами під час екскурсій, викликають у них позитивні емоції. На екскурсії студенти набувають практичних навичок, вчаться спостерігати, порівнювати, робити висновки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up