Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

— Василь Симоненко

Кінолекторій

19 березня 2019 року у Бобринецькому коледжі ім. В.Порика Білоцерківського НАУ відбувся кінолекторій з  переглядом художнього фільму «Хайтарма» режисера Ахтема Сеїтаблаєва.

Перед початком фільму до студентів звернулася заступник міського голови із соціально-гуманітарних питань Кривошея Л.П., яка ознайомила присутніх з метою проекту «Мандрівний кінотеатр», який успішно реалізовується в громаді. Вона повідомила про напрямок активної і плідної співпраці молодого покоління, органів влади та жителів об’єднаної Бобринецької громади.

Культорганізатор Бадиця С.Л. розповіла студентам  про період створення фільму, про підняту автором тему. Перегляд фільму приурочений до 75-ї річниці депортації кримсько-татарського народу. Тема актуальна і в наші дні стосовно українців, які внаслідок антитерористичної операції на сході України, змушені покидати малу Батьківщину.

Студенти-першокурсники з великим зацікавленням дивилися художній фільм. Далі було обговорення. Студенти ділилися думками про те, чи це фільм про зло і ненависть, чи щось інше; чи це військова драма чи людська. Висловлювали думки спочатку неохоче, так як емоції, які огортали всіх, спонукали до тихого осмислення побаченого.

На завершення зустрічі прозвучала життєдайна думка: «Хайтарма – це народний танець кримських татар, в перекладі з кримськотатарської мови означає – «повернення». Як ствердив представник знімальної групи: «Ми щиро сподіваємося, що цей фільм викличе пересторогу у наших нащадків від страшних напастей минулого, і вони не допустять їх повторення в майбутньому»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up