Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

В рамках предметного тижня загальноосвітніх дисциплін

Щорічно 9 та 10 березня суспільство вшановує пам’ять видатного сина українського народу, поета, письменника, драматурга, художника, духовного провідника національної ідеї – Тараса Григоровича Шевченка. У щирому, проникливому слові Шевченка з усією силою і красою заясніла горда і волелюбна українська душа. Це слово стояло в обороні прав та свобод рідного народу і стало тією духовною основою, на котрій була зведена незалежність Української держави.

Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через роки і віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги.

Традиційно, в ці дні у Бобринецькому коледжі ім. В.Порика БНАУ, проходили тематичні та виховні заходи, основна мета яких – прославлення життєвого шляху Великого Кобзаря.

 

В навчальному корпусі коледжу викладач української мови та літератури Чорна С.М. організувала виставку плакатів, присвячених життю та творчості відомого поета.

Викладачем зарубіжної літератури Смоляр Я.М. серед студентів І-их курсів було проведено конкурс знавців творчості поета: «Ми  чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Переможцем став студент І-А відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва» – Добровольський Артем.

Для мешканців гуртожитку вихователем Тихопієм П.М. була проведена вікторина «Сторінками життя великого Кобзаря», де студенти відповідали на цікаві питання. Так діти обговорили походження прізвища Шевченка,  його улюблені власні твори, захоплення тощо. Переможцем стали: Таран Андрій, Сеслова Анастасія та Цимбал Анджела.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up