Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

      День української писемності та мови щороку відзначається в Україні 9 листопада. Свято встановлено з 1997 року Указом № 1241/97 «Про День української писемності та мови» в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора літописця». Необхідно докладати зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто розмовляти, писати, послуговуватися будь-де. В іншому разі вона стане виключно «солов’їною».
         Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєднуються і українці за кордоном.

        Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом. 9 листопада 2018року у Бобринецькому коледжі ім.В.Порика БНАУ пройшов І етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь студенти І курсу, кращі знавці рідної мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up