Виховуючи свою дитину, ти виховуєш себе.

— Василь Сухомлинський

День Перемоги

Допоки ми пам’ятаємо своє минуле, доки й живе у кожного з нас в душі велике почуття гордості за подвиги наших дідів і прадідів, батьків і братів, які у тривожні та нелегкі часи для рідної країни завжди стояли і стоятимуть на сторожі миру, свободи і гідно протидіятимуть любому агресору.

9 травня – це той день, який не зітреться з пам’яті як тих, хто поборов нацизм у 1945 році, так  і у  вдячних нащадків. Кожного року урочистою ходою та покладанням квітів до пам’ятників загиблим у ІІ Світовій війні бобринчани вшановують загиблих і тих, хто залишився живим у тому страшному горнилі війні.  

У Бобринецькому коледжі ім.В.Порика БНАУ цей день завжди наповнений урочистою тривогою, гордістю та немеркнучою шаною до захисників і визволителів людства від фашистської чуми. Викладачі, працівники закладу та студенти за вікопомний подвиг вклоняються випускникові технікуму В.Порику, який зовсім молодим поклав своє життя на алтар перемоги. А потім разом із мешканцями міста вирушають до пам’ятників загиблим вчителям, учням та Невідомому солдату.

Кожного переможного травня у почесній варті стоять студенти коледжу, а у святковій колоні разом із сивочолими ветеранами, учасниками АТО, ліквідаторами аварії на ЧАЕС крокують працівники закладу і молодь, для якої події тієї війни вже стали далекою історією, але вони закарбовані в пам’яті.

Адже у коледжі питання патріотичного виховання, поваги до старшого покоління поставлено на високому рівні. Про це свідчать виховні години на військово-патріотичну тематику, зустріч із учасниками бойових дій, чорнобильцями, а також не забувають студенти про ветеранів праці: вітають їх зі святами, допомагають по господарству. Вся ця робота виховує у молоді гордість за Україну, її людей та надихає на подвиг. Гордиться заклад своїм випускником Ігітом Гаспаряном, який загинув на Сході, захищаючи свою країну від російського агресора. Низько схиливши голови, під звуки музики квітами пам’яті вшанували всіх полеглих у тій війні, щоб ніколи про них не забувати і бути гідними їх безсмертному подвигу заради миру на землі.     

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up