Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі.

— Ліна Костенко

24 березня Година Землі прокотилася планетою!

Можна багато розмірковувати про екологію та екологічні проблеми, шукати «винуватців» і дискутувати на тему, що стан навколишньої природи, можливо, був би зовсім іншим, якщо б …

Все це можна робити і багато хто робить. У цьому немає нічого поганого, навіть навпаки: якщо ці міркування не будуть голослівними, то цілком природно, рано чи пізно це призведе безпосередньо до практичних кроків, адже ніхто не стане заперечувати, що діяльність людини на землі має ті чи інші наслідки.

23-24 березня була проведена всесвітня акція «Година Землі». Наш коледж долучився до даного заходу. Метою якого  було розповісти студентам та мешканцям міста про проблеми збереження та шанування біорізноманіття. 

Студенти третіх курсів відділення «Землевпорядкування» та четвертих відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва»,  які вивчають дисципліну «Основи екології»  підготували тематичні плакати –  «Година Землі».

Викладачам та студентам навчального закладу було продемонстровано відеоматеріали «ГОДИНА ЗЕМЛІ 60+».  Студенти  ІІІ-А «Виробництво  переробка продукції рослинництва» виготовили    плакат «Година Землі агронома». Студенти цієї ж групи, на чолі з куратором підготували  листівки, буклети  і розповсюдили їх по місту (дитячий садок, міські школи, військкомат, магазини, дитяча бібліотека, нова пошта, медична поліклініка).

З мешканцями гуртожитку була проведена бесіда при свічках на тему : «Чому саме ви маєте приєднатися до Години Землі ?».

Кожен мешканець нашого міста таким, здавалося б, маленьким вчинком може зробити великий внесок у боротьбу зі зміною клімату на планеті Земля, екологія якої стає гіршою з кожним днем. Переконана, що наша участь   у акції Година Землі посприяла обізнаності студентів та жителів міста з техногенними катастрофами не лише в глобальному плані, а й безпосередньо у нашому регіоні.  А  вимкнення світла лише  на одну годину  дозволило заощадити  значні кошти. 

 

Музика В. В.,  викладач  дисципліни «Основи екології»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up