Терпи, терпи — терпець тебе шліфує.

— Василь Стус

Долучились до історичного минулого

В рамках предметного тижня викладачів загальноосвітніх дисциплін 5 березня 2018 року відбулася зустріч викладачів і студентів коледжу з істориком – краєзнавцем, колишнім викладачем історії навчального закладу Лашкулом Г.О., який презентував «Ювілейні історичні арабески». Їх він присвятив   250-річчю рідного міста Бобринець.

 

Цій події передувала велика і кропітка робота автора. Упродовж майже 30 років Георгій Олексійович збирав по крупинках матеріал про минуле нашого степового краю, про його людей та історичні події, а зараз ділиться своїми дослідженнями із молодим поколінням. Затамувавши подих студенти слухали розповідь краєзнавця про версії походження назви міста, його районів, річок. Він також познайомив присутніх із знаковими постатями, що творили і примножували історію рідного краю.

 

Зустріч пройшла у формі діалогу. Георгій Олексійович у своєму доробку має більше 70-ти арабесок. Всі вони цікаві і оригінальні та, на жаль, на даний час лише 7 із них надруковано і то завдяки спонсорській допомозі колишніх учнів. Велику надію покладає Г.О.Лашкул, що знайдуться ще не байдужі до цієї  справи люди, а  його праці стануть доступними великому колу читачів.

 

Наостанок він побажав молоді цікавитися як історією взагалі, так і конкретно своїм родоводом, бо без цього ми не зможемо зберегти себе як велику і самобутню націю. Присутні щиро подякували Георгію Олексійовичу та запевнили, що він завжди бажаний гість у стінах коледжу.     

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

up